En İyi Çeviri Siteleri

Tamamen ücretsiz bir şekilde İngilizce makale/kitap vb. çevirmek için kullanabileceğiniz siteler ve programları derledim. Umarım işinize yarar.

Not: Elbette hiçbir çeviri programı tamamıyla tatmin edici bir sonuç vermez. Bu sebeple dil öğrenmekten başka bir çaremiz yok. Ancak biraz da olsa işimizi görmesi için bu sitelerden faydalanabilirsiniz.

En İyi Çeviri Siteleri

Qtranslate - En Etkili Yöntem

Qtranslate programını bilgisayarınıza kurun çevireceğiniz metni kopyalayıp Chorme'de URL kısmına yapıştırın ve hepsini seçip CTRL+Q basıp çevirin.  Baktınız Google iyi değil yandex yaparsınız o da iyi değil microsoft yaparsınız.

https://www.muratcenk.com/2020/06/qtranslate-nedir-qtranslate-nasl-kurulur.html

Google Dosya Yükle

Google ÇeviriDökümanlarBilgisayara Göz AtÇevrilecek Dökümanı SeçHangi dile çevrilecekse onu seçTercüme Et

Bu yöntemle pdf dosyasını tamamıyla çevirebilirsiniz.

Videolu Anlatım: https://www.youtube.com/watch?t=97&v=G6AUjCXDG1Q&feature=youtu.be

Translate Dict

Kelime sınırı olmadan ve ücretsiz bir şekilde metninizi çevirebileceğiniz alternatif bir sitedir.

https://www.translatedict.com/

Reverso Translation

Yazım kontrolünün olması

Sesli dinlenebiliyor olması

Artı yönleri olarak belirtebiliriz. Ancak site 800 kelime kadar ücretsiz çevirme imkanı sunmaktadır.

https://www.reverso.net/text_translation.aspx?lang=EN

SYSTRAN

Metin çevirilerinin yanı sıra Döküman yükleyerek de çeviri yapabilirsiniz. Çevrilen metni istediğiniz formatta indirip kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca kendi içerisinde bir sözlüğe de sahip.

https://translate.systran.net/translationTools/text

Murat Cenk Çeviri Hizmeti

Yukarıdaki araçların hepsini, hatta daha fazlasını denediniz ancak bir türlü tatmin olmadınız mı? Elinizdeki metnin çevirisi için artık profesyonel yardım almanız gerektiğini düşünüyorsanız sizi böyle alalım. Alanında uzman tercüman kadromuza belgelerinizi gönül rahatlığıyla teslim edebilirsiniz. Böylece zamandan tasarruf ederek çalışmalarınıza devam edebilir veya biz belgelerinizi tercüme ederken arkanıza yaslanıp kahvenizi içebilirsiniz. Detaylı bilgi için 0534 086 03 58 numarasını veya aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

www.muratcenk.com

Tekrardan belirtmek isterim ki bu programlar ile tamamıyla tatmin edici bir çeviri yapamazsınız. Bu sebeple dil öğrenmekten başka bir çareniz yok. Ancak bu programlar ile geçici de olsa işinizde büyük kolaylıklar sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda da en iyi çeviri sitelerini sizler için derledik. Başka bir yazıda görüşmek üzere..