Ücretsiz Sıfırdan İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Ücretsiz Sıfırdan İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Bu yazımızda ''ücretsiz İngilizce nasıl öğrenirim?'' ''Sıfırdan İngilizce öğrenmek istiyorum nasıl ve nereden başlamalıyım?'' ''Sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenler için ücretsiz eğitim videoları var mıdır'' sorularının yanıtını bulacaksınız.  

“İngilizce Sıfırdan ve Ücretsiz Nasıl Öğrenilir?” hakkında tavsiye listesi paylaşacağım. Herkeste aynı seviyede etki etmese de faydalı olacağını düşünüyorum.

Giriş seviyesinde kelime ve cümle öğrenilecek pek çok uygulama var. Memrise, Busuu, Duolingo gibi. Tercihe göre bunlardan biri kullanılabilir. Gramerde ve kurallarda boğulmadan önce dile ısınmanızı sağlar.

Bu işin altın kuralı yazarak çalışmaktır. Muhakkak bir kelime, dil defteri kullanmalı. Çalıştığınız kaynaklarda bilmediğiniz tüm kelimeleri bu deftere not etmelisiniz.

Ücretsiz İngilizce Öğrenebileceğiniz Siteler


LingoVivo News: İngilizce Öğren

LingoVivo News, farklı seviyelerdeki İngilizce öğrenenlere yönelik, güncel haber metinleri sunan bir platformdur. Bu platform, kullanıcıların dil becerilerini, makaleler üzerinden geliştirmelerine olanak tanır. Metinler, başlangıçtan ileri seviyeye kadar farklı dil yetkinliklerine uygun olarak sınıflandırılır ve her birinin Türkçe çevirisi de bulunur. Bu özellik, öğrencilerin metinleri daha iyi anlamalarını ve yeni kelime ve ifadeler öğrenmelerini kolaylaştırır. YDS gibi sınavlara hazırlananlar başta olmak üzere, her düzeydeki İngilizce öğrenen için değerli bir kaynaktır.


Daylight

Dile giriş yaptıktan sonra biraz gramer öğrenmek iyi olacaktır. Daylight serisi giriş seviyesine yönelik. Bence sıfırdan başlayanlara uygun.

Link: Daylight

Beelinguapp

Beelinguapp uygulamasındaki hikayeleri İngilizceden Türkçeye çevirin. Daha sonra hem İngilizcesini hem Türkçesini deftere yazın.


Reader at Work/More to Read 1

ODTÜ yayınlarının Reader at Work 1 kullanınca seviyenizi bir nebze anlamanızı sağlar. More to Read de beğeniliyor ama hiç kullanmadım ben.

Tüm bunları yaparken Memrise ile bilmediğiniz kelimelerden sözlük oluşturmanız önemlidir. Daha önce anlatmıştım. Bilgisayardan siteye girerseniz tam sürümünü satın almadan gerekli tüm fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.


Grammar in Use 1

Hem dili pekiştirmek hem sınava hazırlık yaparken kullanılabilecek kitap da Cambridge in Essential Grammar in Use 1 kitabıdır.

Speaky

Tüm bunları yaparken pratik yapmak, dili ne kadar öğrendiğinizi görmek isteyenler kullanabilir. Gerçekten pratik yapacak insanları bulmak zor ama yine de oldukça kullanışlı.

Link: Speaky

Hinative

Dili öğrenirken bazı konuları anlamadınız veya bir açıklamaya ihtiyacınız mı var? Bu sitede sorunuzu yazın bir bilen cevaplar.

Link: Hinative

Kursa gerek duymadan bu adımları takip ederek sınava girebilirsiniz demiyorum. Ama sıfırdan İngilizce öğrenecekseniz kursa gitmeden önce temel şeyleri bilmeniz hız kazandırır. Hiçbir kurs size temel İngilizce eğitimi vermeden sınava hazırlayamaz.

Netice itibariyle bu yazımızda sizlere ''ücretsiz İngilizce nasıl öğrenirim?'' ''Sıfırdan İngilizce öğrenmek istiyorum nasıl ve nereden başlamalıyım?'' ''Sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenler için ücretsiz eğitim videoları var mıdır'' sorularının cevabını vermeye gayret gösterdik.

Ücretsiz YDS-YÖKDİL Okuma Uygulaması
YDS-YÖKDİL gibi akademik sınavlara hazırlanırken LingoVivo News uygulaması ile bol bol okuma yapabilir, Türkçe çevirilerini görebilir ve kavrama sorularıyla sınavlara hazırlanabilirsiniz.
Üstelik TAMAMEN ÜCRETSİZ!
App Store Google Play

  • Akademik Araçlar ve İpuçları
  • Makale Yazımı ve Stratejileri
  • Tez Yazmaya Dair Rehber Kılavuz
  • Ücretsiz Kurslar
  • YDS/YÖKDİL
ve akademik çalışmalarınızda büyük kolaylıklar sağlayacak pek çok şey paylaştığımız Telegram kanalımızı takibe alarak haberdar olabilirsiniz.

Link: https://t.me/MuratCenkAkademi

Not: Telegram Kanalını takibe alanlar birbirlerini göremez ve özelden mesaj yazamazlar. Ayrıca tüm paylaşımlar sadece yönetici tarafından yapılır.