Weava Highlighter Nedir ve Nasıl Kurulur?

Bir makale veya pdf formatında bir kitap okuyoruz, onları fosforluyor veya altını çiziyoruz. Peki bu altını çizdiğimiz veya fosforladığımız yerlerin Word’e topluca aktarılmasını ister miydiniz? Üstelik istediğiniz atıf stilini seçerek sistem otomatik olarak çıkartma yapıyor. Yani hepimizin bildiği fişleme usulünün bilgisayar ortamında pratik ve hızlı bir şekilde yapılmasıdır. Bu dediğim yöntemi Zotero ve Citavi gibi atıf programlarını kurarak da yapabilirsiniz. Ancak benim anlatacağım bu şey atıf programı gerekmeksizin yapılabiliyor olması. Nitekim bu bir chrome . Google chorme olan her bilgisayara saniyeler içerisinde kurabilir ve işlerinizi halledebilirsiniz. Tercih sizin..

Yani sizlere bu yazımda Pdf veya elektronik kaynaklarda altını çizdiğiniz veya fosforladığınız yerlerin topluca nasıl çıkartılacağı üzerinde duracağız.

Weava Highlighter Nedir?

Weava Highlighter Pdf & Web üzerinde altını çizdiğiniz yerlerin topluca Word vb türevlerine aktarım yapan Google chrome eklentisidir.

Weava Highlighter Nasıl Kurulur?

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/weava-highlighter-pdf-web/cbnaodkpfinfiipjblikofhlhlcickei

İlk önce yukarıda vermiş olduğum linke tıklayalım.

Resimde de gösterdiğim gibi gelen sayfada chorme’e ekle butonuna basalım. Bu butona bastıktan sonra sizi başka bir sayfaya yönlendirecek ve oturum açmanız istenecektir. Buradan oturum açınız. Oturum açtıktan sonra sizi Weava Highlighter deposuna yönlendirecektir. Burası sadece size ait olan bölümdür. Altını çizdiğiniz pdfleri buraya yükleyin. Daha sonra altılı çizili yerleri istediğiniz dosya formatına export ediniz. Bu anlattığım pdf dökümanlarında altılı çizili veya fosforlanan yerlerin export edilmesi ile ilgiliydi. Şimdi de Web sayfalarında altını çizdiğimiz yerlerin export edilmesini anlatalım. 

Altını çizmek istediğiniz siteye girin. Daha sonrasında Alt + S tuşuna basın. Kısayol aktif olmuş olacak. Fosforlamak istediğiniz metni seçin size hangi renk ile fosforlamak istediğinizi soracak. Herhangi bir rengi seçerek fosforlama işleminize devam ediniz.  Fosforladığınız yerlerin bir dosya halinde aktarılmasını yapmak için ise sizi ilk başta yönlendirmiş olduğu siteye yani weava deponuza gidin ve export işlemlerini yapın.

Anlamadığınız veya yapamadığınız bir yer olursa yorum bölümünden iletebilirsiniz.


Akademik Kadro İlanları uygulamasını indirin akademik haberler, akademik kadro ilanları, burs ilanları, akademisyenler, akademisyen olmak isteyenler, akademik kariyer yapanlar, yapmak isteyenler ve yüksek lisans & doktora hakkında bilgilere anında ulaşın.


  • Akademik Kadro İlanları
  • Burs İlanları
  • Açık Arşiv Siteleri
  • Ücretsiz Kurslar
  • YDS/YÖKDİL
ve akademik çalışmalarınızda büyük kolaylıklar sağlayacak pek çok şey paylaştığımız Telegram kanalımızı takibe alarak haberdar olabilirsiniz.

Link: https://t.me/Cenk_Akademi

Not: Telegram Kanalını takibe alanlar birbirlerini göremez ve özelden mesaj yazamazlar. Ayrıca tüm paylaşımlar sadece yönetici tarafından yapılır.