İngilizce (YDS-YÖKDİL) Paragraf Sorularını Çözme Teknikleri

İngilizce sınavlarına hazırlanıyor ve uzun paragraf sorularını çözmekte zorlanıyor veya zaman mı kaybediyorsunuz? Özellikle YDS-YÖKDİL'de önemli olan süreyi iyi kullanmak soruları yetiştirebilmektir. Bu yazıda sizlere paragraf soruları nasıl çözülmesi gerektiği yönünde tekniklerden bahsedilecektir. YDS-YÖKDİL Paragraf Sorularını Çözme Taktikleri"nden bahsedeceğim. Umarım yararlı olur.

Öneri: YDS-YÖKDİL gibi akademik sınavlara hazırlanırken LingoVivo News uygulaması ile bol bol okuma yapabilir, türkçe çevirilerini görebilir ve kavrama sorularıyla sınavlara hazırlanabilirsiniz. Üstelik tamamen ücretsiz! Google Play'den indirmek için TIKLAYIN, App Store'dan indirmek için TIKLAYIN.

1- Paragraf sorularını çözerken yapılan yaygın hata ilk önce paragrafın kendisini okumaktır. Çünkü sorulara geçildiğinde metin unutuluyor ve tekrar paragrafa dönülüyor. Bu öğrenciye çok fazla zaman kaybettiriyor.

2- Peki paragraf sorularını nasıl çözmeli? İlk önce paragraf soruları okunmalı. Sorularda verilen özel isimler, zamanlar, güçlü sıfatlar, mekanlar daire içine alınmalı. Bu eylem mümkünse paragrafın tüm sorularında yapılmalı.

3- Sorularda verilen dikkat çekici bilgileri daire içine aldıktan sonra paragrafa hızlıca göz gezdirip aynı veya benzer ifadeler varsa daire içine alınmalı. Ondan sonra paragrafı okurken bu kısımlara daha fazla dikkat etmeli.

4- Zaman belirten ifadelere önem vermek lazım. Paragrafta geçen 1990 yılı ibaresini sorularda 20. yüzyıl şeklinde görebilirsiniz. Bunlara dikkat etmek gerekir.

5- Sınava girenlerin en büyük sıkıntısı metni İngilizce okuyup Türkçeye çevirmeye çalışmaları. Esasında yapılması gereken sorularla paragraf arasındaki bağlantılı kelimeleri inceleyerek İngilizce okuyup İngilizce düşünmektir. Başlarda zor gelebilir ama alışınca çok zaman kazandıran bir yöntem olduğunu göreceksiniz.

Netice itibariyle bu yazıda İngilizce paragraf soruları nasıl çözülmesi gerektiği yönünde bilgiler edindik. YDS-YÖKDİL paragraf sorularında umarım yardımcı olur.