Burs İmkanları

Burs İmkanları

Lisans, Lisansüstü ve doktora sonrası burs imkanları nelerdir? Burs nasıl bulabilirim? 12 maddede burs bulabileceğiniz yerler..


Bu yazı Sevgul Cilingir hocanın twitter gönderilerinden derlenmiş halidir. Yazının aslına ulaşmak için TIKLAYIN


Öneri: Burs Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1-TÜBİTAK bilindiği üzere lisans, lisansüstü ve doktora sonrası burs programları sunuyor. Web sayfasında 'Burslar' kısmına tıklayarak her bir bursun genel şartları ve başvuru detayları incelenebilir. Özellikle lisansüstü için 2211, 2213 A/B ve doktora sonra 2218 ve 2219 burslarından faydalanmak mümkün.

https://tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisansustu/arastirma-burs-programlari

2-MEB Yabancı Hükümet Bursları farklı alanlardan araştırmacı ve öğrencilere lisansüstü, araştırma ve dil bursu imkânı sağlıyor.

http://abdigm.meb.gov.tr/www/burslar/kategori/9

3-Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Amerika'da araştırma yapmak isteyen lisansüstü öğrencilerine ve adaylarına Yüksek Lisans, Doktora, Doktora Sonrası, Akademik Araştırma Bursu imkanları sunuyor. Bazı bursların 2020 başvuruları için hala zaman var.

https://fulbright.org.tr/turk-vatandaslarina-verilen-burslar

Ayrıca kurumun İstanbul ve Ankara'da ofisleri bulunuyor. Üniversitelerde de yıl içinde tanıtım toplantıları düzenliyorlar.

4-DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) Almanya'da eğitim almak isteyen öğrencilere ve araştırmacılara çeşitli burs olanakları sağlıyor. Web sayfalarındaki 'Burs İmkanlarını Araştır' sekmesinden kendi kriterlerinizi girerek size uygun bursları görüntüleyebilirsiniz.

DAAD'nin de Ankara ve İstanbul'da danışma merkezleri bulunuyor. Randevu alarak danışmanlarla görüşmek mümkün.

https://daad-turkiye.org/tr/

5-Alexander von Humboldt Stiftung Almanya'da gerçekleştirilecek doktora ve doktora sonrası araştırmaları ve projelerine destek sağlıyor. Web sayfasından sunulan burs programlarını ya da 'Finden Sie das passende Programı' kısmından size uygun bursları listeleyebilirsiniz.

FAQ kısmında başvuru esnasında sormak isteyeceğiniz muhtemel soruların cevaplarını da bulmak mümkün.

https://humboldt-foundation.de/web/humboldt-stipendium-postdoc.html

6-Türk Eğitim Vakfı hem yurt içi hem de yurt dışı bursları sunuyor. Pek çok kuruluşla da işbirliği yaparak farklı lisansüstü burs seçenekleri mevcut. Web sayfasındaki 'Burslarımız' sekmesine tıklayarak detaylı bilgiye ulaşmak mümkün.

https://humboldt-foundation.de/web/humboldt-stipendium-postdoc.html

7-Campus France tarafından sunulan Eiffel Excellence Programme Fransa'da Yüksek Lisans ve Doktora derecesinde burs imkanları sunuyor. Detaylı bilgi için link:

https://campusfrance.org/system/files/medias/documents/2018-10/vademecum_eiffel_2019_en.pdf

Ayrıca web sayfasında 'scholarships and calls for applications' sekmesine tıklayarak farklı burs seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.

https://campusfrance.org/en/eiffel-scholarship-program-of-excellence

8-TC Atatürk Kültür, Dil ve Türk Tarih Kurumu lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası burs imkanı sunuyor. 2020 başvuruları henüz başlamadığı için alanlar ve kaç kişiye burs tahsis edileceği henüz belli değil.

http://ayk.gov.tr/s12-mevzt/c37-yoenetmelikler/burs-yoenetmel/…

https://ttk.gov.tr/genel/burslar-hakkinda/#…

9-Jean Monnet Burs Programı lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademisyenlere destek sağlıyor. Burs sağlanan çalışma alanlarını mutlaka inceleyiniz. Web sayfasında 'Hakkımızda' sekmesine tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

http://jeanmonnet.org.tr/tr/Hakkımızda/Burs-Programı-Hakkında

10-Gerda Henkel Foundation, tarih, sanat tarihi, arkeoloji gibi alanlarda doktora bursu ve araştırma projeleri için destek sağlıyor. Sayfalarındaki 'Key Information in 7 Steps' sunulan bursların detaylarına hızlıca göz atmak için çok kullanışlı.

https://gerda-henkel-stiftung.de/en/researchscholarships

11-Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi her yıl arkeoloji, sanat tarihi, tarih ve benzeri disiplinlerde doktora ve doktora sonrası bursları sağlıyor. Web sayfasındaki Burslar sekmesinden incelenebilir.

https://anamed.ku.edu.tr/burslar/

12-Koç Üniversitesi Suna&İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi, arkeoloji, sanat tarihi, tarih ve benzeri alanlarda lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası çalışmalar ile araştırma projeleri için burs imkânı sunuyor.

https://akmed.ku.edu.tr/burslar-ve-destekler/yuksek-lisans-bursu/


Akademik Kadro İlanları uygulamasını indirin akademik haberler, akademik kadro ilanları, burs ilanları, akademisyenler, akademisyen olmak isteyenler, akademik kariyer yapanlar, yapmak isteyenler ve yüksek lisans & doktora hakkında bilgilere anında ulaşın.


  • Akademik Kadro İlanları
  • Burs İlanları
  • Açık Arşiv Siteleri
  • Ücretsiz Kurslar
  • YDS/YÖKDİL
ve akademik çalışmalarınızda büyük kolaylıklar sağlayacak pek çok şey paylaştığımız Telegram kanalımızı takibe alarak haberdar olabilirsiniz.

Link: https://t.me/Cenk_Akademi

Not: Telegram Kanalını takibe alanlar birbirlerini göremez ve özelden mesaj yazamazlar. Ayrıca tüm paylaşımlar sadece yönetici tarafından yapılır.