İngilizce Makale Yazarken Kullanabileceğiniz Faydalı Araçlar

İngilizce yazmaya çalışırken bir alet çantası işlevi gören internet siteleri ile ilgili bir yaz yazmak istiyorum. Bu siteler "Writing tools" başlıklı bir bookmark klasörü olarak duruyor bende. Yazarken "hepsini aç" diyorum ve tüm sekmeler açık olacak şekilde kullanıyorum.

İlk olarak Manchester Üniversitesi tarafından oluşturulmuş bir phrasebank var. Burada akademik yazım sürecinde kullanılabilecek tüm cümle türleri için kullanılabilecek kalıplar var: http://phrasebank.manchester.ac.uk

Sözlük olarak Tureng, Google Translate ve Cambridge Dictionary üçlüsünü karşılaştırmalı kullanmak bir çok derdi çözüyor diye düşünüyorum

Kelimelerin hangi bağlamlarda kullanıldığını görmek için ise:

a. http://just-the-word.com

b. https://fraze.it

c. https://corpus.byu.edu

Eşanlamlı kelimeler için:

a. http://thesaurus.com

b. http://synonym.com

Birlikte kullanılacak kelimeleri tespit edebilmek ve yine sözlük olarak kullanmak için:

a. http://yourdictionary.com

b. http://freecollocation.com

c. http://ozdic.com

Son olarak aklınıza yatmayan bir meselede soru sormak ya da daha önce verilmiş cevaplara bakmak için: https://ell.stackexchange.com

Bunun dışında da bir ifadenin doğru olup olmadığını kontrol etmek için tırnak içine alıp google'da aratmak bir fikir verebilir.

Grammarly hatırlatıldı: Google chrome eklentisi olarak kullanabilirsiniz, hatalarınızı otomatik olarak kontrol ediyor.

Bu yazı Yusuf Avci adlı twitter kullanıcısının gönderilerinden derlenmiştir. Yazının aslına ulaşmak için: TIKLAYIN


Akademik Kadro İlanları uygulamasını indirin akademik haberler, akademik kadro ilanları, burs ilanları, akademisyenler, akademisyen olmak isteyenler, akademik kariyer yapanlar, yapmak isteyenler ve yüksek lisans & doktora hakkında bilgilere anında ulaşın.


  • Akademik Kadro İlanları
  • Burs İlanları
  • Açık Arşiv Siteleri
  • Ücretsiz Kurslar
  • YDS/YÖKDİL
ve akademik çalışmalarınızda büyük kolaylıklar sağlayacak pek çok şey paylaştığımız Telegram kanalımızı takibe alarak haberdar olabilirsiniz.

Link: https://t.me/Cenk_Akademi

Not: Telegram Kanalını takibe alanlar birbirlerini göremez ve özelden mesaj yazamazlar. Ayrıca tüm paylaşımlar sadece yönetici tarafından yapılır.