İBB İSMEK 1000 Ücretsiz Eğitim Açtı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) prestijli eğitim kurumu Enstitü İstanbul İSMEK, 1996 yılında kurulmuş ve İstanbul'un dört bir yanındaki insanlara sanat ve meslek eğitimi kursları sunmaya başlamıştır. Hayat Boyu Öğrenme ilkesiyle hareket eden İSMEK, bugüne kadar 3 milyonu aşkın kişiye eğitim imkanı sağlayarak önemli bir başarıya imza atmıştır.

Kurum, mesleki ve teknik alanlardan sanata, yabancı dil öğreniminden müzik eğitimlerine, bilişim teknolojilerinden kişisel gelişim kurslarına kadar geniş bir yelpazede eğitimler sunmaktadır. İstanbul genelinde bulunan eğitim merkezleri ve Dil Okulu, Bilişim Okulu, Fırıncılık ve Pastacılık Okulu gibi çeşitli uzmanlık okulları aracılığıyla, katılımcılara tercih ettikleri alanda teorik ve pratik eğitimler verilmektedir.

Günümüzün vazgeçilmez bir öğrenme yöntemi olan uzaktan eğitim merkezi sayesinde, İSMEK, katılımcılara zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın eğitim alma imkanı sunuyor. Bu platform, daha fazla İstanbullunun eğitimlerden faydalanabilmesi için büyük bir fırsat sağlamaktadır.

İSMEK, toplumsal dayanışmayı güçlendirme misyonuyla, cezaevleri, huzurevleri, darülacezeler, ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri, toplum ve ruh sağlığı merkezleri gibi çeşitli kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yürüterek kırılgan grupların da eğitimden faydalanabilmesine olanak tanımaktadır.

Bu çerçevede, İSMEK tarafından sunulan 1000 ücretsiz eğitim fırsatı, İstanbul'da yaşayan herkes için eşit eğitim olanaklarına erişimde önemli bir adımı temsil etmektedir.