Araştırma ve Akademik Yazım için En İyi Ücretsiz Yapay Zeka Araçları 2024

Araştırma ve Akademik Yazım için En İyi ÜCRETSİZ Yapay Zeka Araçları 2024
Artık her hafta yüzlerce yapay zeka uygulaması yayınlanıyor. Ancak bunların çok azı akademik amaçlara yönelik.

İşte akademik yazma ve okuma becerilerinizi güçlendirecek birkaç yapay zeka destekli sitelerin listesi. Bu siteler ile Yapay zeka ile tez yazma sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Yazmak için:


1. SciSpace

SciSpace, araştırmacıların, öğrencilerin ve profesyonellerin akademik araştırma dünyasında gezinmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış AI destekli bir platformdur. Araştırma kağıtlarını anlamayı, aramayı ve alıntı yapmayı basitleştiren çeşitli özellikler sunar. Kullanıcılar, araştırma kağıtlarındaki karmaşık metinleri, matematiği ve tabloları hızla anlamak için platformun sunduğu AI destekli araştırma yardımından yararlanabilirler. Ayrıca, belirli anahtar kelimelere güvenmek zorunda kalmadan ilgili kağıtları bulmak için yeni bir arama yöntemi sunar ve 2.500'den fazla alıntı stilini destekleyen bir alıntı oluşturucu sağlar​

ŞİMDİ deneyin: https://scispace.com/

2. Schoarlcy

Scholarcy, araştırma makaleleri, raporlar ve kitap bölümleri gibi metinleri özetleyen bir AI aracıdır. Karmaşık konuları anlamayı, bilgileri takip etmeyi ve önemli noktaları keşfetmeyi kolaylaştırır. Kullanıcılar için metinleri interaktif özet flash kartlarına dönüştürerek önemli bilgileri vurgular ve çalışmaların önceki bilgilere nasıl dayandığını gösterir​

ŞİMDİ DENEYİN: https://www.scholarcy.com/

3. Jenni AI

Jenni AI, akademik yazı ve ötesi için gelişmiş makine öğrenimi ile güçlendirilmiş öncü bir AI yazım aracıdır. Yazarların, yazma, düzenleme ve alıntı yapma süreçlerinde güvenle ilerlemelerine yardımcı olur. AI tamamlama, metin içi alıntılar, yeniden yazma ve parafraz yapma gibi özellikleri ile öne çıkar. Araştırma kağıtlarınızı canlandırmak için dosyalarınızdan içerik üretimi sağlar ve bir AI sohbet asistanı ile araştırma kağıtlarınızı hızlı bir şekilde anlamanıza ve özetlemenize yardımcı olur​

ŞİMDİ DENEYİN: https://jenni.ai/

4. ChatPDF

ChatPDF, öğrenciler, araştırmacılar ve profesyoneller için tasarlanmış, AI destekli bir uygulamadır. PDF'leri kolayca yükleyip, araştırma makaleleri gibi içerikler hakkında sorular sorarak hızlı bir şekilde anlamınıza yardımcı olur. ChatGPT benzeri bu araç, öğrenme, araştırma ve profesyonel belgelerle çalışırken zaman kazandırır

ŞİMDİ deneyin: https://www.chatpdf.com/

5. Paperpal

Paperpal, akademik yazım sürecini hızlandıran ve geliştiren bir AI yazım asistanıdır. Gerçek zamanlı, konu özgü dil önerileri sunar, çeşitli dillerden İngilizce'ye hassas çeviriler yapar ve kompleks dilbilgisi sorunlarını ele alır. Ayrıca, metinlerinizi daha net ve resmi bir tonda yeniden yazmanıza yardımcı olur ve makalelerinizi dergi gereksinimlerine uygun kelime sayısına indirmenize olanak tanır

ŞİMDİ deneyin: https://paperpal.com/

6. Casper

Tarayıcınızda araştırma makalelerini özetleyen bir Chrome uzantısı. Ayrıca beyin fırtınası yapmanıza da yardımcı olur.

ŞİMDİ DENEYİN: https://chrome.google.com/.../fgfiokgecpkambjildjleljjcih...

7. Grammarly

İngilizce metinlerdeki yazım, dilbilgisi, noktalama, anlaşılırlık, katılım ve sunum hatalarını inceler, intihali tespit eder ve tespit edilen hatalar için değiştirmeler önerir. Ayrıca kullanıcıların stillerini, tonlarını ve bağlama özgü dillerini özelleştirmelerine olanak tanır.

ŞİMDİ DENEYİN: https://app.grammarly.com/

8. QuillBot

QuillBot, milyonlarca öğrenci ve profesyonelin herhangi bir cümle, paragraf veya makaleyi yeniden yazmak için son teknoloji yapay zeka kullanarak yazma sürelerini yarıdan fazla kısaltmalarına yardımcı olan bir açıklama ve özetleme aracıdır.

ŞİMDİ DENEYİN: https://quillbot.com/

9. Turnitin

Advance Publications'ın bir yan kuruluşu olan Amerikan Turnitin, LLC şirketi tarafından işletilen İnternet tabanlı bir intihal tespit hizmetidir.

ŞİMDİ deneyin: https://www.turnitin.com/

10. Elicit

Araştırmanızda size yardımcı olmak için makine öğrenimini kullanır: makaleleri bulun, temel iddiaları çıkarın, özetleyin, fikirleri beyin fırtınası yapın ve daha fazlasını yapın.

ŞİMDİ DENEYİN: https://elicit.org/

Not almak için:


1. Lateral

Birden fazla araştırma makalesinde ortak temaları bulmanıza yardımcı olan benzersiz bir uygulama - dakikalar içinde.

ŞİMDİ deneyin: https://www.lateral.io/

2. ClioVis

Yapay zeka destekli bir uygulama değil ama yine de mevcut birçok araçtan çok daha iyi. Şu anki araştırma projem için kullanıyorum.

Farklı fikirler ve kavramlar arasındaki bağlantıları görselleştirmenize yardımcı oluyor. Ayrıca notlarınızı bir MS Word dosyasına aktarmanıza da izin veriyor.

ŞİMDİ DENEYİN: https://cliovis.com/

3. Toka

Araştırma makaleleri üzerine notlar alın ve bunları dünyanın dört bir yanındaki benzer düşünen insanlarla paylaşın

ŞİMDİ DENEYİN: https://glasp.co/

4. Audiopen

Sesli notlarınızı tutarlı ve uyumlu düzyazıya dönüştürür.

ŞİMDİ DENEYİN: https://audiopen.ai/

Arama motorları:


1. Consensus 

Sahte alıntılar sağlayan ChatGPT'nin aksine, Consensus sorularınıza gerçek yayınlara referanslarla yanıt verir.

ŞİMDİ deneyin: https://consensus.app/

2. Search Smart

Çalışmanız için en iyi veritabanını keşfetmenize yardımcı olacak bir arama motoru.

ŞİMDİ deneyin: https://www.searchsmart.org/?~()

3. Evidence Hunt

Klinik sorularınızı yayınlanmış makalelere yapılan atıflarla yanıtlar.

ŞİMDİ deneyin: https://evidencehunt.com/

4. Mendeley

Araştırmanızı hayata geçirir, böylece yarın üzerinde bir etki yaratabilirsiniz. 100 milyondan fazla çapraz yayıncı makalesinde arama yapın ve saymaya devam edin.

ŞİMDİ deneyin: https://www.mendeley.com/

Yapay zeka teknolojileri, tez yazım sürecini dönüştürme gücüne sahiptir. Yapay zeka araştırma ve yapay zeka tez örnekleri incelenerek, bu teknolojinin akademik çalışmaları nasıl daha ileriye taşıyabileceğini görebilirsiniz. "Yapay zeka ile tez yazma" süreci, araştırma ve yazım aşamalarınızda size zaman kazandırabilir ve daha derin analizler yapmanıza olanak tanıyabilir. "Tez yazan yapay zeka" araçlarını kullanarak, karmaşık veri analizleri yapabilir ve yazım hatalarını azaltabilirsiniz. Yapay zeka, tez yazımınızı güçlendirecek bir araç olarak hizmet edebilir, böylece araştırmalarınızla daha büyük bir etki yaratabilirsiniz.