Academia.edu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Academia.edu nedir ve nasıl kullanılır?

Academia, kısacası, akademisyenlerin kendi sosyal medya platformu. Facebook gibi görünse de amacı tamamen farklı. Akademisyenler bu platform aracılığıyla makale, dergi, kitap, broşür, çalışma notları gibi ürettikleri içerikleri hiçbir ücret talep etmeden paylaşabiliyorlar. Aynı alanda çalışan diğer insanları takip edebilir, onların yeni yayımlarından hızlıca haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, iletişim kurmak da oldukça kolay.

Peki, neden çalışmalarımızı Academia.edu'da paylaşmalıyız? 

Ürettiğimiz içerikleri bir platformda paylaşmazsak ve insanların erişimine sunmazsak, ne bizim ne de insanlığın bir yararı olmaz. Çalışmamıza insanların farklı bakış açıları getirmesi, fark edemediğimiz noktaları görmemizi sağlayacak ve bu da yeni şeyler üretmemize yol açacak. Üstelik, siteye ayda 35 milyon kullanıcının girmesi, çalışmalarınızın hak ettiği değeri bulmasını ve diğer insanlar tarafından atıf almasını sağlıyor. Bu da doğal olarak sizi mutlu ediyor.

Academia.edu'ya üyelik ücretli mi? 

Hayır, siteye üye olmak ve içerik paylaşmak tamamen ücretsiz. Ancak, belirli durumlarda premium üyelik satın almanız gerekebilir, bu da tamamen sizin tercihinize bağlı. Örneğin, birisi makalenizi okuduğunda size bir bildirim geliyor; ancak o kişinin adını ve üniversitesini öğrenmek istiyorsanız premium üyelik gerekiyor.

Makale veya diğer çalışmalarınızı nasıl yüklersiniz? 

Üyeliğinizi oluşturduktan sonra 'Upload' butonuna tıklayarak başlayabilirsiniz. Daha sonra, dosyanızı seçip sisteme yükleyin. Bu adımı tamamladıktan sonra, çalışmanızın yayımlanıp yayımlanmadığını size soruyor. Son adımda ise gerekli bilgileri doldurup onaylıyorsunuz. Artık çalışmanız yayımlanmış durumda.